Inwoners Gersloot trots op gloednieuwe Dorpskamer

GERSLOOT – De naam dorpshuis mag het eigenlijk niet dragen, maar die functie heeft de gloednieuwe dorpskamer van Gersloot-Polder zeker wel. Na jaren van nadenken, tekenen, rekenen, geld verzamelen en bouwen, was het vrijdag zo ver: de dorpskamer kon worden geopend. Wethouder Jelle Zoetendal van Heerenveen was onder de indruk van de grote inzet die de vrijwilligers hiervoor hebben gedaan: hier is de ‘mienskip’ echt zichtbaar. De zestig huishoudens van Gersloot-Polder zijn dan ook trots op hun eigen dorpskamer. De dorpskamer combineert de dorpshuisfunctie met die van kantine en kleedkamer van VV Gersloot. Dat is de kleinste voetbalvereniging van Nederland met niet meer dan 22 leden en een elftal in de competitie. Foto’s: ©Berend Drent

Lees verder »