VIDEO: Laatste dienst Rotondetsjerke De Westereen

Zondagochtend 16 september vond in de Rotondetsjerke in De Westereen de laatste kerkdienst plaats. Onder leiding van dominee Bernard Terlouw en grote publieke belangstelling werd afscheid genomen van de Gereformeerde Kerk aan de Skoallestrjitte. Tijdens de dienst werd een optreden gedaan door oud-leden van zanggroep The Godspell onder leiding van Peter van der Ploeg. Het orgel werd bespeeld door Wiebe Kamminga.Aan de hand van een presentatie werd een terugblik gedaan op de historie van het gebouw. In 1942 werd de Gereformeerde gemeente van De Westereen zelfstandig en in september 1966 werd de Rotondetsjerke na een lang proces van bouwen geopend. Nu staat de gemeente aan de vooravond van een nieuw hoofdstuk.Samen met de leden van de Hervormde kerk is een modern nieuw kerkcomplex gerealiseerd bij de Toertsjerke in het dorp. In de dienst werd door Jan Wagenaar de sleutel van het oude kerkgebouw overhandigd aan de nieuwe eigenaren. Zij gaan...

Lees verder »