72-jarige rijdt 50km/u te hard en raakt ongeldig rijbewijs kwijt

Oudehaske – Agenten controleerde donderdagmiddag het verkeer op de maximale snelheid van 60 km/u op de Lange Ekers in Oudehaske. Tijdens de lasercontrole passeerde een voertuig met een snelheid van 110 km/u. Agenten zette het voertuig aan de kant, waarop de bestuurder werd gecontroleerd. Een 72-jarige automobilist uit de gemeente Heerenveen werd achter het stuur aangetroffen. Het bleek toen dat de geldigheid van het rijbewijs van de man, al 2,5 jaar verlopen was en dat het rijbewijs in 2014 al ongeldig verklaard was in verband met zijn rijgeschiktheid. Naast het proces-verbaal voor de snelheid is er tevens proces-verbaal opgemaakt voor het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs. Het rijbewijs is door de collega’s opgestuurd naar het CBR.

Lees verder »