Gezond buiten zitten met een ‘schone’ tuinhaard

De herfst is begonnen. Deze tijd van het jaar hopen we met zijn allen stiekem nog op een mooie nazomer. Maar op een paar mooie dagen na verloopt september tot nu toe best fris. Eigenlijk moeten we ook niet klagen, want onze zomer was prachtig dit jaar. Maar als u buiten wilt zitten, dan kan dat gewoon, en nog op een gezonde manier ook.Veilig stoken De laatste jaren zijn buitenhaarden enorm in trek. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Maar het stoken met een buitenhaard of vuurschaal is niet zo goed voor de gezondheid. Als u stookt komt er fijnstof in de lucht. Mensen met een longaandoening hebben hier last van. Eerder dit jaar verscheen op RTLNieuws het bericht dat houtstoken in de woonwijk aan banden moet worden gelegd. De kachelbranche pleitte daarom voor een strengere regelgeving. Het Longfonds wil zelfs een verbod, schrijft het NRC. Maar voor...

Lees verder »