Lezing: ‘Een nieuwe blik op moderne kunst’ in bibliotheek Heerenveen

HEERENVEEN – Op woensdagavond 3 oktober zal kunsthistorica en fotografe Janita Baron een kunsthistorische lezing geven in de bibliotheek in Heerenveen. De avond begint om 19.30. Iedereen is welkom, ook zonder voorkennis. De negentiende eeuwse kunstenaar Edgar Degas zei al: “kunst is niet wat je ziet maar wat je anderen laat zien”. Janita zal deze avond dan ook in het teken zetten van samen hardop kijken naar kunst. Wat zie jij? Wat gebeurd er als je meer leert over achtergronden? Of als iemand jouw een nieuw inzicht geeft? Kunst roept vaak vragen op. Janita heeft niet overal een antwoord op, maar zet de luisteraar in ieder geval graag op een ander been. Janita vertelt: “Vaak hoor ik om mij heen dat mensen kunst niet begrijpen. Dat men zich afvraagt waarom er torenhoge prijzen worden betaald voor iets ‘wat mijn kleine zusje ook kan maken’. Ik ben er van overtuigd dat...

Lees verder »