Brandweer Gorredijk oefent met water transport systeem in Heerenveen

HEERENVEEN – De brandweerkorpsen van Gorredijk, Grou, Sneek en Burgum oefenden donderdagavond bij VDL Bus aan de Wetterwille in Heerenveen. Met zogeheten WTS 1000 systeem (watertransportsysteem) moesten de korpsen water over een grote afstand verplaatsen. De oefening was nodig omdat er de komende tijd verschuivingen plaatsvinden in het Friese brandweermaterieel. Korps  Gorredijk krijgt de beschikking over een haakarmvoertuig met daarop een WTS 1000. WTS 1000 Het WTS-1000 heeft een maximale lengte van 1.000 meter en een capaciteit van 4.000 liter per minuut. Bij een lengte van 500 meter kan de capaciteit zelfs 8.000 liter per minuut bedragen. De voeding gebeurt door middel van 1 hydraulisch aangedreven dompelpomp. De transportleiding bestaat uit een enkele leiding bestaande uit slangen met een diameter van 150 mm. Het materiaal, de slangen en de dompelpomp, wordt aangevoerd op een haakarmbak. De dompelpomp wordt van de bak gehaald nabij het water, de slang wordt al rijdend uitgevouwen....

Lees verder »