Door het ‘Groene Lintje’ zijn meer mensen mee gaan doen

HEERENVEEN – “Je wordt op straat aangesproken, je ontdekt hoe leuk mensen het vinden en dat de zorg voor het milieu leeft!” Andries van den Akker uit Nieuweschoot en Roel Nijwening van het Repair café Heerenveen genieten ervan als ze vertellen over wat er gebeurt als je het Groene Lintje wint. Want dat dit niet onopgemerkt voorbijgaat, dat hebben ze begin dit jaar gemerkt. Andries won de juryprijs en het Repair café won de publieksprijs voor het Groene Lintje 2017. Sinds 2013 wordt door GroenLinks Heerenveen een groen lintje uitgereikt aan personen, bedrijven of organisaties die zich op een positieve manier hebben ingezet voor de natuur en/of het milieu. Er is een juryprijs maar er is ook een publieksprijs, waarvoor iedereen kan stemmen. Aanleiding voor de prijs is de door de Verenigde Naties ingestelde milieu-dag bij de opening van de milieuconferentie van 1972 in Stockholm. De bedoeling van de ingestelde...

Lees verder »