Militaire oefening van 25-29 september en 29 oktober – 2 november

Van 24 t/m 28 september en 29 oktober t/m 2 november 2018 is er een militaire oefening in het gebied tussen Nes, Kloosterburen, Oldehove en Driesum in de provincies Friesland en Groningen. Beide oefeningen zijn identiek.Doel / omschrijving van de oefeningDe eenheid houdt in genoemde periode een oefening. De hieronder genoemde activiteiten zullen plaatsvinden: Cursisten worden getraind in het waarnemen en positioneren van uit te schakelen gronddoelen aan een vliegtuig; Uitvoering van de training met het vliegtuig zal plaatsvinden in het vlieggebied tussen, Nes, Kloosterburen, Oldehove en Driesum;De aansturing zal gebeuren vanuit een observatie post in het gebied en op het oefenterrein Marnewaard;In het gebied zal tbv de training ook konvooi verplaatsingen, gemotoriseerde patrouilles en soms patrouilles te voet, over openbare wegen plaatsvinden. Gedurende deze verplaatsingen en/of patrouilles vinden er vliegbewegingen plaats.De oefenende eenheid zal:In principe alleen gebruik maken van openbare wegen, paden en terreinen; Vooraf toestemming vragen aan de...

Lees verder »