Negenduizendste bezoekster tijdens Lancaster-expositie Alde Feanen

Afgelopen weekend was het zover: de expositie van de Lancaster bommenwerper R5682 in het bezoekerscentrum van Nationaal Park de Alde Feanen kon de negenduizendste bezoekster verwelkomen. Irma van der Velde bracht vergezeld door haar kinderen en haar moeder een bezoek en werd verrast met een bloemetje door de medewerkers van het bezoekerscentrum.Vorig jaar liet de provincie Fryslân een oude bommenwerper uit de Tweede Wereldoorlog bergen in het natuurgebied de Alde Feanen. Je verwacht bij zo’n opgraving een soort archeologische locatie, waarbij ze met stofkwastjes en beitels de laatste restjes modder van Lancaster R5682 schrapen. Niets bleek minder waar… Het vliegtuig is op 5 september 1942 met een klap neergestort in de oever van vuilstortplaats de Ald Dwinger. Bij de berging zijn de stukken van het vliegtuig zorgvuldig opgegraven. Van kleine stukjes aluminium, oude mitrailleurs, brandblussers tot de motoren.Voor geïnteresseerden in het verhaal van de laatste vlucht van deze bommenwerper uit...

Lees verder »