Opening expositie Heldinnen van ‘t Veen

HEERENVEEN – Op zaterdag 6 oktober is in Museum Heerenveen de opening van de expositie Heldinnen van ’t Veen. De heldinnen zijn: Esther Haveman, Asema Ahmed, Anneke Tel-De Vos, Simone Woudstra, Milou Bosscher, Ingrid Struijk, Hedy Nijhoff, Coby van der Laan, Zahra Mousazadeh, Yvonne IJtsma. Allemaal gewoon maar toch zo bijzonder! Deze tien heldinnen zijn gekozen uit honderd nominaties voor het project Heldinnen van ’t Veen van De Muze Community Art, tevens onderdeel van De Reis. Aandacht voor de ‘gewone’ mens en een tegenhanger van ‘Heeren’veen, zo ontstond het idee om tien heldinnen van de Gemeente Heerenveen op een bijzondere manier voor het voetlicht te brengen. Van deze heldinnen wordt een geschilderd beeld op doek gemaakt of een gefotografeerd portret. De combinatie met de persoonlijke verhalen zal hoe dan ook voor een verrassend geheel zorgen en wordt tentoongesteld in de Pronkkeamer van Museum Heerenveen. Op 6 oktober om 14:00 uur...

Lees verder »