Plaquette onthuld dr. Freerk Christaan Kamma

Wierum heeft het afgelopen jaar veel aandacht besteed aan “de witte Papoea”. In de Museumkerk was de zomertentoonstelling aan hem gewijd. Zaterdag 2 juni was een speciale Kammadag met allerlei activiteiten; ook de zoon en dochter van Kamma en Papoea-families waren daarbij aanwezig.Als één van de laatste activiteiten van dit bijzondere jaar is er vrijdag middag 28 september op de plek waar het geboortehuis van dr. Freerk Christaan Kamma stond, een plaquette onthuld met daarop zijn levensverhaal als zendeling en cultureel-antropoloog. Alle Wierumers en belangstellenden waren uitgenodigd om de onthulling bij te wonen, die door Harry en Corrie Kamma om 16.00 uur is verricht in de Muntsjestege. Dit is aan de achterkant van waar ooit het huisje heeft gestaan.Bijzonder is dat er dezelfde avond in het dorpshuis ”De Pipenâle” een film werd vertoond met impressies van de Kammadag. Dan zal ook acteur Gerrit Haaksma zijn monoloog over deze grote zoon...

Lees verder »