Rotary Dokkum werkt mee aan Buurtkamer Dokkum

Rotary Dokkum, Stichting Welzijn 'het Bolwerk' en stichting AanZet hebben in Dokkum een Buurtkamer opgezet. De Buurtkamer is een ontmoetingsruimte voor iedereen die andere mensen wil ontmoeten, een bakje koffie wil drinken of samen een gezellige activiteit wil ondernemen. Rotary Dokkum gaat de samenwerking met de Buurtkamer vooreerst voor een jaar aan.“In het kader van ons 60-jarig bestaan wilden we onze aanpak verbreden”, vertelt Jan Piet ten Sijthoff van Rotary Dokkum. De club zocht de verbintenis met een vereniging, stichting of organisatie die een katalysator nodig had een project op te starten. Daarvoor werd eerder dit jaar een oproep gedaan. Ten Sijthoff: “Uit de vele inzendingen is de Buurtkamer in Dokkum gekozen.”Naast de financiële hulp die Rotary Dokkum bood bij het opzetten van de Buurtkamer, zijn Rotaryleden iedere donderdagmorgen per toerbeurt aanwezig. Komen er leuke ideeën van gasten op tafel, dan wordt daar gepoogd invulling aan te geven. Ten Sijthoff:...

Lees verder »