sc Heerenveen vrouwen winnen bij PEC Zwolle

ZWOLLE – Het damesteam van SC Heerenveen heeft ook de tweede uitwedstrijd van het seizoen gewonnen. Twee weken na de uitzege bij Achilles ’29 wonnen de Heerenveen-vrouwen vrijdag met 0-3 op bezoek bij PEC Zwolle. Dat was een welkome revanche op de harde thuisnederlaag van een week geleden tegen PSV. De eerste kans van de wedstrijd was na vijf minuten voor Tiny Hoekstra. Zwolle-doelvrouw Nienke Olthof kon de openingstreffer nog voorkomen, maar tien minuten later was het toch 0-1. Dayna Schra zette Heerenveen op voorsprong. Daarna kreeg ook Zwolle kansen, maar Devi Venema hield haar doel schoon. Vroeg in de tweede helft bouwde Heerenveen de voorsprong uit. Tiny Hoekstra zette voor op Danique Ypema, die voor de 0-2 zorgde. In het laatste deel van de wedstrijd kwam de overwinning van Heerenveen niet meer in gevaar. Sterker nog, de beste kansen waren voor Heerenveen-spits Fenna Kalma. Zij scoorde niet, maar haar ploeggenoot Tiny Hoekstra...

Lees verder »