Tien gedumpte konijnen (kleurdwerg) bij ingang hondenlosloopgebied gevonden

In het hondenlosloopgebied zijn door mevrouw Tinie Dekker-Riemersma tien gedumpte konijnen gevonden. Wie herkent deze konijnen of weet wie dit soort konijnen heeft/had en nu ineens niet meer of minder. Graag een pb op Facebook sturen naar mevrouw Dekker-Riemersma. Staatsbosbeheer en de dierenpolitie zijn op de hoogte en er wordt een onderzoek ingesteld.Gisteravond toen ze er langs reden naar het steppen met de honden zagen ze dat er een zwart konijntje bij de parkeerplaats zat. Helaas was het al donker toen we terug kwamen en besloten ze vanochtend weer te gaan kijken. In eerste instantie vonden ze 2 en vervolgens dus nog veel meer.Een aantal konijnen zijn gewond en waarschijnlijk al gebeten door honden. Ze zijn bang maar niet wild en lieten zich redelijk goed vangen. Het is duidelijk dat ze mensen gewend zijn. De konijnen zijn tijdelijk ondergebracht in afwachting van definitieve opvang. Tien gedumpte konijnen (kleurdwerg) bij ingang hondenlosloopgebied gevonden

Lees verder »