Boerenoptocht Flaeijelfeest trekt weer duizenden bezoekers

NIEUWEHORNE – Een unieke, 4 kilometer lange optocht met antieke voertuigen uit het begin van de vorige eeuw. Dit jaar liep een kudde schapen met herder voorop. Dat is wat duizenden belangstellenden zaterdagochtend te zien  kregen langs de Flaeijelroute door Oude en Nieuwehorne. Wat er allemaal te zien was in de optocht is te veel om op te noemen. Alle soorten voertuigen uit het begin van de vorige eeuw reden mee zoals diverse boerenwagens, bereden politie, een turfwagen, de husketonwagen, een bierwagen, diverse postkoetsen, een mestwagen, een verhuiswagen en nog veel meer. De optocht eindigde traditioneel bij Landgoed De Horne. Hier kon het publiek nog de gehele middag genieten van allerlei activiteiten uit grootmoeders tijd. Foto’s: ©Hielke Weening Onderstaande foto’s: ©Dennis Stoelwinder

Lees verder »