Buorkje foar begjinners: tien keer voor de eerste keer

FRYSLÂN – Omrop Fryslân zendt vanaf woensdag 3 oktober een nieuw programma uit: Buorkje foar begjinners. In het programma gaat Emiel Stoffers, bekend als zanger van de Hûnekop, tien keer voor de eerste keer kennis met het boerenleven. Buorkje foar begjinners is vanaf aanstaande woensdag iedere woensdag te zien om 17.45 uur. Het programma is een samenwerking met Provinsje Fryslân waarbij het doel is om de ‘mienskip’ en de boeren dichterbij elkaar te brengen. Gedeputeerde Johannes Kramer: “Om mij heen voel ik dat de afstand tussen boeren en omwonenden steeds groter wordt. Mensen spreken boeren aan op de gevolgen die landbouw heeft voor de omgeving. Daar hebben we zelf als consument ook een rol in, door andere soorten producten te kopen. Ik hoop dat dit programma bijdraagt aan meer begrip van beide kanten.” Het boerenleven van een zanger Akkerbouw, veeboer, schapen, geiten, alles komt voorbij in het nieuwe programma. Als...

Lees verder »