Centrumwandeling door Heerenveen met bezoek aan ’t Grote Huys

HEERENVEEN – Zaterdagochtend 6 oktober 2018 organiseert stichting Werkgroep Oud-Heerenveen in samenwerking met VVV/Museum Heerenveen een historische wandeling door het oude centrum van Heerenveen. Een ervaren gids leidt de groep van maximaal 20 personen langs monumentale panden in het centrum, zoals daar onder andere zijn Oenemastate (Grandcafé ’t Gerecht), Crackstate, de RK Heilige Geestkerk en het Posthuis. Een bezoek wordt gebracht aan een van de monumentale panden van Kuiper Verzekeringen, en wel dat aan het Breedpad. Het is een schitterend gebouw waar niet alleen veel te zien, maar ook veel over te vertellen is. De groep wordt uitgenodigd er naar binnen te gaan om de begane grond van het gebouw te bekijken. U mag er zelfs in de keuken komen! De start van de rondwandeling is bij een eveneens monumentaal pand: het museum aan de Minckelersstraat. De rondleiding begint om 11.00 uur en duurt circa anderhalf tot twee uur. De kosten bedragen 5 euro per...

Lees verder »