Diverse activiteiten in 100 jarige bibliotheek Heerenveen

HEERENVEEN – Een jubileum: in oktober bestaat de bibliotheek van Heerenveen 100 jaar! Natuurlijk wordt hier uitgebreid aandacht aan besteed! Zo is er een tentoonstelling gemaakt door werkgroep Oud-Heerenveen over de afgelopen 100 jaar maar zijn er ook vele activiteiten georganiseerd voor jong tot oud. 17 oktober: Seniorcafé met Bonne Stienstra Het Seniorcafé is meteen ook de aftrap van het feestprogramma. Journalist Bonne Stienstra, onder andere bekend van zijn column in de Leeuwarder Courant, doet zijn verhaal deze ochtend. Burgemeester Tjeerd van der Zwan is van de partij! 17 oktober: lezing Abdelkader Benali Behalve afkomst en identiteit, generaties en culturen zullen ook zijn schrijverschap en de literatuur ter sprake komen. Benali is geboren in Marokko en kwam als klein jongetje naar Nederland. Hoe is het om als jonge Marokkaan in de grote stad in Nederland te wonen? Wat zijn de ervaringen als jongetje in de bibliotheek? Welke invloed heeft de...

Lees verder »