Veroorzaker ongeval Wâldwei N31 blies 900ug/l

Warten – Op de Wâldwei N31 bij Warten raakte omstreeks 00:00 uur een tweetal voertuigen betrokken bij een verkeersongeval. De beide voertuigen reden in de rijrichting van Leeuwarden naar Drachten toen de 46-jarige autobestuurder uit Jubbega zijn Nissan Qashqai achterop een voorgaande Volkswagen Fox botste. De Fox vloog door de aanrijding de berm in, waarna het voertuig over de kop sloeg en in de sloot tot stilstand kwam. De bestuurder van de Qashqai wist zijn voertuig na enkele honderden meters tot stilstand te brengen. Naast meerdere politie-eenheden, Rijkswaterstaat en een ambulance. Werden ook diverse hulpverleningswagens van de brandweer ingezet om bij het ongeval te ondersteunen. De gealarmeerde brandweerduikers en oppervlakteredders vanuit Leeuwarden en Grou konden al snel worden geannuleerd. De inzittende konden door middel van omstanders uit het voertuig worden gehaald, een tweetal 50-jarige vrouwen uit Siegerswoude zijn door ter plaatse gekomen ambulancebroeders onderzocht op eventuele verwondingen. De veroorzaker van het ongeval is...

Lees verder »