Week van de Biologie bij OSG Sevenwolden

HEERENVEEN – Van maandag 1 oktober tot en met 5 oktober 2018 organiseert de vakgroep biologie op locatie Fedde Schurer in Heerenveen de Week van de Biologie. De vakgroep Biologie heeft een interessante verzameling van activiteiten gepland om de leerlingen van locatie OSG Sevenwolden  te laten zien hoe leuk het vak biologie is en wat de (maatschappelijke) betekenis is van het vak. Biologie is de wetenschap van de 21 eeuw. Elke dag zijn er verschillende activiteiten in het kader van de Week van de Biologie. Zo worden er op maandag worden er gastlessen gegeven door het bedrijf Vandinter Semo over bestrijding van aaltjes in de landbouw. Verder practica histologie met preparaten van menselijke weefsels geleverd via het UMCG, practica over de koolstof- en stikstofkringloop. Leerlingen van de eerste klassen van het gymnasium spelen Escape the Classroom.  Ook zal een ambulance bij school staan, waarbij de ambulancemedewerker vertelt over haar werk. Op dinsdag...

Lees verder »