Aanhoudingen na botsing op Lauwersseewei

De Lauwersseewei – N361 tussen Dokkum en Metslawier is zaterdag op zondag een gedeelte van de nacht compleet afgesloten geweest in verband met een verkeersongeval. Daarbij zijn twee personen na het ongeval aangehouden. Op de honderd kilometer weg waren op onbekende wijze drie personenauto’s met elkaar in botsing gekomen. Door de klap van de aanrijding raakte één voertuig in de sloot, verloor een ander zijn linker achterwiel en raakte de voorkant van het derde voertuig compleet beschadigd.De hulpdiensten, waaronder de politie, ambulance en het brandweerkorps van Dokkum werden direct gealarmeerd. Al gauw werd duidelijk dat van een beknelling geen sprake was, waardoor de brandweer afgemeld kon worden. De politie en ambulance waren snel ter plaatse en hebben direct hulp verleend aan de slachtoffers. Voor zover bekend raakte in ieder geval één persoon gewond en werd vervolgens per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.Na de botsing waren volgens getuigen twee betrokkenen van...

Lees verder »