Flaeijelfeest groot succes vol zon en nostalgie!

NIEUWEHORNE – Afgelopen weekend vond het 42e Flaeijelfeest plaats in Nieuwehorne.  Met een 3 daags muziekprogramma, buurtactiviteiten en de gratis kindermiddag op vrijdag, was het zaterdag tijd voor het ‘echte’ feest. Na de Boerenoptocht, geopend door een kudde schapen die de optocht in beweging brachten, ging daarna Landgoed De Horne open. Ruim 30.000 mensen bezochten in deze dagen het feest en konden genieten van het plattelandsleven anno 1920. De opbouw van een dergelijk feest neemt al weken in beslag. Dit jaar was dat onder zeer gunstige (droge) omstandigheden. Het Frysk Kultuer Histoarysk Evenemenint kon zaterdag ook genieten van de zon en ontzettend veel bezoekers. ’s Ochtends stonden er heel veel mensen langs de route om de 4 kilometer lange optocht te bekijken met ruim 80 rijtuigen, koetsen, boerenwagens en karren. Tractoren, oude oldtimers en grote indrukwekkende stoomwalsen sloten de optocht af. De vele Ot en Sien figuranten toonden het leven...

Lees verder »