Kunst kijken in gymlokaal

‘De Wite Kninen’ hebben zaterdag de expositie in oude gymzaal geopend voor publiek De vele belangstellenden konden genieten van verschillende soorten kunst.De opening liep nog enige vertraging op, dit kwam doordat er twee medewerkers van een sloopbedrijf langs kwamen om het gymgebouw aan de Van Kleffenstraat te ontmantelen. Gastheer Inne Bilker maakte de twee slopers er op attent dat dit gebouw nog niet tegen de vlakte kon vanwege de inrichting als expositie ruimte. In alle consternatie vernielden ze een schilderij en vertrokken ze naar het volgende project. Burgemeester Marga Waanders opende vervolgens de expositie.De expositie is tot stand gekomen door een collectief van kunstliefhebbers uit de omgeving, naar aanleiding van Culturele Hoofstad 2018 en zo ook in Dokkum de beleving van Culturele Hoofdstad 2018 te laten zien. Na gesprekken met de gemeente, subsidieverstekkers, bedrijven en instanties en hulp van Stichting Bolwerk werd het oude Gymlokaal aan de Van Kleffenstraat ingericht...

Lees verder »