’t Fean ’58 ook tegen Blauw Wit ’34 onderuit

Even leek er zaterdagmiddag een verrassing in de maak op Sportpark Wiarda in Leeuwarden. De 0-1 voorsprong voor ’t Fean ’58 na drie minuten spelen was echter van korte duur. De uitstekend voetballende formatie van Blauw Wit ’34 won uiteindelijk met 6-2.Met bijna 1300 leden behoort Blauw Wit ’34 tot de grotere sportclubs. En dan is het een hele puzzelvoor een dermate grote vereniging om op zaterdag tot een kloppende veldverdeling te komen. Dat is ook de reden dat het eerste elftal zijn wedstrijden begint om 15.00 uur. “Het kan niet anders”, weet clubman en speaker Piet Kuipers.Samen met zondagclub FVC zijn de blauwwitten bespeler van het overigens schitterende sportpark onder de rook van Goutum. “In de loop van de jaren zijn we enorm gegroeid”, vertelt Kuipers vooraf aan de wedstrijd.Voor een gesprek was trouwens alle tijd. Wat blijkt: de wedstrijden lopen ook vandaag fors uit en dus begint de...

Lees verder »