Column: Zuur

Bij de opening van de Abe Lenstra tentoonstelling in het Museum Heerenveen zeiden zowel de burgemeester Tjeerd van der Zwan als de directeur van het museum Linda Palil-Trip nog heel overtuigend dat die tentoonstelling helemaal terecht daar gehouden werd, omdat Heerenveen immers nog steeds sportstad van Nederland is. In de loop van de twee komende jaren zou Abe 100 jaar zijn geworden. Nou dan komt er nog veel meer van dat gedoe, dan zullen we ook nog heel vaak horen dat Heerenveen sportstad van Nederland is. Hoewel? Volgens overlevering heeft ijsstadion Thialf in het verleden wel eens kwalijke stoffen, waaronder ook zuren, in de achterlangs lopende sloot gedumpt. Dat is met de mantel der liefde bedekt, het zit nu onder de modder. Maar ook een nieuw ijsstadion krijgt soms ineens zomaar een kwak zuur. Dat kan niet meer in de sloot. Dat kan verwerkt worden. Maar blijkbaar heeft ijsmeester Beert...

Lees verder »