Glasvezel in Achtkarspelen

Onder dit motto is op 16 oktober de aftrap verricht van de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Friesland. Kabelnoord gaat, met steun van de provincie Fryslân, 20.000 percelen aansluiten op glasvezel.De aanleg wordt gemeente voor gemeente gedaan, na een uitgebreide voorlichting aan de inwoners en het vaststellen van voldoende animo onder hen om mee te doen.  Tytsjerksteradiel is nu de eerste gemeente die aan de beurt is. Daar is voldoende belangstelling en start aannemer Van Gelder Telecom eind oktober met de werkzaamheden.De laatste Friese percelen zullen over 3 jaar zijn aangesloten.Gedeputeerde Sietske Poepjes gaf met een druk op de knop het sein voor een lichtshow, die de start van het project symboliseerde. “Dit is een bijzondere mijlpaal voor Fryslân, met Tytsjerksteradiel in het bijzonder”, vindt Poepjes. “Ik ben erg blij met het feit dat de aanleg van glasvezel nu echt kan starten. Het traject met de inwoners van...

Lees verder »