Fries opgepakt voor kindermisbruik Filipijnse pubers

Friesland – 52-jarige man uit Friesland gearresteerd in de Filipijnen op verdenking van kindermisbruik Lokale autoriteiten hebben recent een 52-jarige Fries gearresteerd in de Filipijnse stad Talisa City. Mensenrechtenorganisatie IJM meldt dat de man rond 03.00 uur ‘s nachts werd aangetroffen in het gezelschap van vier meisjes in de leeftijd van 13 tot 16 jaar. Hij wordt verdacht van kindermisbruik. Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt de aanhouding van de man. ,,We kunnen mededelen dat er recentelijk een 52-jarige man uit Friesland is gearresteerd op de Filipijnen. Over de reden van de arrestatie doen wij in verband met privacy geen mededelingen.” De International Justice Mission (IJM), een non-profitorganisatie die zich onder meer inzet tegen kindermisbruik, meldt dat de man wordt verdacht van seksueel misbruik. Ze melden ook dat de politie materiaal van de verdachte, die Stephan de G. zou heten, in beslag heeft genomen, waarop expliciete beelden van de slachtoffers te zien zijn. De vier meisjes zouden tijdens en...

Lees verder »