Gregoriaans ontmoet pop in de Parochiekerk Heerenveen.

HEERENVEEN –  Vrijdagavond 23 november komt het achtkoppige koor van The Gregorian Voices naar de Parochiekerk van de Heilige Geest in Heerenveen. Vanaf 20:15 uur laten zij zien hoe hippe popnummers in een Gregoriaans jasje worden gestoken. Gregorian Voices is een achtkoppig koor dat sinds het voorjaar van 2011 op tournee is door Europa. De zangers zijn stuk voor stuk uitmuntende solisten. De meermaals onderscheiden groep wil de traditionele orthodoxe kerkmuziek doen herleven. Onder leiding van koorleider Georgi Pandurov, treedt de groep in de voetsporen van het erfgoed van het mannenkoor GLORIA DEI. Gekleed in traditionele monnikshabijten creëren The Gregorian Voices een mystieke sfeer, een klankwereld die tijd, religie en taal overstijgt. Het programma bestaat uit twee delen. Tijdens het eerste deel klinkt prachtig Gregoriaans koorgezang, Orthodoxe kerkmuziek en liederen en madrigalen uit de Renaissance- en Baroktijd. Het tweede deel bestaat uit klassieke en hippe popnummers gestoken in een jasje...

Lees verder »