Componist Jacob de Haan uit Heerenveen geëerd met twee Buma-awards

HEERENVEEN – Hij heeft in zijn carrière al meer dan honderd werken voor koor, harmonieorkest en fanfare geschreven, en krijgt voor dat volledige oeuvre nu de Buma Blaasmuziek Award 2018. Jacob de Haan uit Heerenveen is op dit moment zelfs de meest gespeelde componist van Nederland. Zijn compositie ‘Concerto d’Amore’ is op Youtube in verschillende uitvoeringen al miljoenen keren bekeken. Veel composities van De Haan zijn het resultaat van speciale opdrachten van instanties en orkesten. Zo moest hij kortgeleden nog een stuk schrijven voor Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018. Dit is het werk ‘Grutsk’ geworden. Het werk van De Haan wordt door een breed publiek gewaardeerd. Dit zou komen door de toegankelijkheid van de melodieën en de harmonieën. Beroemd buiten Fryslân Het werk van De Haan valt ook de landelijke media op, zo was hij kortgeleden nog te gast bij de talkshow RTL Late Night met Twan Huys. De Friese componist...

Lees verder »