VIDEO: Bijzondere vogels op show De Fûgelfreonen De Westereen

De Fûfgelfreonen uit De Westereen houden op donderdagavond, vrijdag en zaterdag weer hun jaarlijkse vogelshow. Deze keer al voor de vijfde keer in Zaal Tien. In de jaren daarvoor vond men elders in De Westereen onderdak voor de show.Voor deze editie hebben negentien leden van de club, onder wie een jeugdlid  in totaal 270 vogels ter beoordeling van de vierkoppige jury ingezonden. Voor de beoordelaars is het een dag hard werken om de kampioenen uit de inzendingen te selecteren.Naast de vele bekende soorten zijn er ook bijzondere vogelsoorten te zien. Er zijn onder andere twee pestvogels en een Australische ijsvogel (kookabuura), ook wel de lachende Hans genoemd naar zijn op een schaterlach lijkende geluid dat 'ie voortbrengt.De gratis toegankelijke show wordt donderdagavond om 20.00 uur geopend en duurt dan tot half tien. Vrijdag is de show 10.30 uur tot 21.00 uur en zaterdag van 10 uur 's morgens tot 's middags...

Lees verder »