1.000e bevalling in ziekenhuis Tjongerschans

HEERENVEEN – Op dinsdag 6 november is Kaya geboren. En het was de 1.000e bevalling van het jaar 2018 in ziekenhuis Tjongerschans. Het jongetje maakt het uitstekend. De ouders Paul en Sibel Siebenga uit Oudehaske werden blij verrast met het feit dat hun zoon als 1.000e in Tjongerschans ter wereld kwam. Ze kregen een mooi bos bloemen met de Tjongerschans knuffel ‘Tjonkie’. De moeder werd eerder die dag opgenomen in Tjongerschans. Nynke Deen, verloskundige bij Verloskundigenpraktijk De Vlinder in Heerenveen verwees de aanstaande moeder door naar Tjongerschans waar klinisch verloskundige Jolien Verploegen de moeder bijstond tijdens de bevalling. De bevalling verliep voorspoedig en al snel kwam Kaya gezond ter wereld. Moeder Sibel ‘Alles verliep erg goed en het contact met de verloskundige was zeer prettig.’ Gezin centraal Kaya is geboren in het Centrum voor Vrouw, Moeder en Kind van Tjongerschans. Hier staat het gezin centraal. Moeder, vader en de baby...

Lees verder »