Filmhuizen in Noardeast-Fryslân vertonen “Wad” een film

De 4 filmhuizen in de nieuwe gemeente Noardeast-Fryslân vertonen: “WAD” een film! Met een introductie door de maker Ruben Smit.Noardeast-Fryslân, dat is leven op de grens van water en land. Nog twee maanden en de nieuwe gemeente Noardeast-Fryslân is een feit. Deze nieuwe gemeente is maar liefst 4 filmhuizen rijk! Bios Burdaard, Filmhuis Dokkum, Filmhuis Kollum en de De Ynset Holwerd. Zij zetten vast de toon: Samenwerking om een speciale filmvoorstelling te organiseren van de prachtige “WAD” film met een introductie door de regisseur en ecoloog Ruben Smit.Op vrijdag 30 november wordt “WAD – Overleven op de grens van water en land” vertoond in Theater Sense in Dokkum. Het Waddengebied is het enige Nederlandse natuurgebied dat op de Unesco Werelderfgoedlijst prijkt. Ruben Smit, (die bekendheid verwierf met de “De Nieuwe Wildernis 2013”), en zijn crew registreren in dit unieke Nederlandse natuurgebied alle bijzondere natuurfenomenen onder en boven water, in elk jaargetijde....

Lees verder »