‘Geloven in de toekomst’ op basisschool Futura

HEERENVEEN – Basisschool Futura in Heerenveen werkt nu voor het twee cursusjaar met het onderwijsconcept O4NT (onderwijs voor een nieuwe tijd). In de media ook wel bekend als de iPadschool of Steve Jobsscholen, met het daarbij behorende negatieve imago. ‘Dat is jammer’, zegt directeur Mirjam Belle-Winters. ‘Door dit onderwijssysteem zijn we in staat om kinderen gepersonaliseerd te laten leren.’ Toen Mirjam Belle-Winters als directeur van start ging op de basisschool in Heerenveen, die toen nog Spoorwijzer heette, ontdekte ze al snel dat er een oplossing moest komen voor het feit dat het een kleine school is (44 leerlingen) en er drie klassen in een groep zitten. ‘Leerkrachten waren erg veel tijd kwijt met groepsplannen maken, en dat gaat ten koste van het onderwijs dat we kinderen willen geven.’ O4NT maakt het mogelijk dat leerlingen hun eigen leerproces volgen, waarbij de iPad een belangrijk hulpmiddel is om lesstof te verwerken. Persoonlijk...

Lees verder »