20 november lancering van The Game of Fean

HEERENVEEN – Op 20 november a.s. zal wethouder Broekhuizen officieel het nieuwe spel, The Game of Fean, openen. In een goede samenwerking tussen diverse (culturele) partijen is er een nieuwe manier gevonden om kinderen, jongeren en gezinnen uit te dagen om kennis te maken met de historie van Heerenveen. Het interactieve spel wordt gespeeld door middel van tablets en daagt jong en oud uit om in een race tegen de klok kriskras door Heerenveen op zoek te gaan naar puzzelstukjes die een schatkaart onthullen. Deelnemers leren op deze manier het cultureel erfgoed van Heerenveen kennen met het centrum als historisch speelveld. Het initiatief voor dit spel komt van de combinatiefuctionaris cultuur, Pieter Jan Struik, die een werkgroep heeft samengesteld bestaande uit de vier culturele partners, Museum Heerenveen, Posthuis Theater, Bibliotheek en Ateliers Majeur, en diverse vertegenwoordigers uit het onderwijs. Het spel past hierdoor goed bij de samenwerking in het culturele...

Lees verder »