GroenLinks vraagt college om meer concrete plannen

HEERENVEEN – Fractievoorzitter Gerrie Rozema gaf donderdagavond tijdens  de raadsvergadering de beschouwing over de themabegroting 2019 van gemeente Heerenveen. GroenLinks is blij met de grote rol die wordt toegekend aan de Global Goals. Deze Global Goals worden als richtinggevend gezien en worden gehanteerd als toetsingskader voor de lokale bestuurlijke doelen,  aldus de themabegroting. “Helaas zien we de Global Goals verder niet terug”, zegt Gerrie Rozema. Zij vraagt om concretisering: wat wordt bedoeld met richtinggevend en hoe gaan de Global Goals als toetsingskader gehanteerd worden. Verder haalt Gerrie Rozema de doelstelling aan om “waar mogelijk de effecten van de klimaatverandering te bestrijden en het evenwicht in de natuur te herstellen”. Zij vraagt zich af of de genoemde plannen en acties voldoende zullen zijn om het evenwicht in de natuur te herstellen. De plannen rondom de WMO zijn weinig concreet, er wordt veelvuldig gesproken over plannen maken, plannen van aanpak opstellen en...

Lees verder »