Be Quick Dokkum bekert verder na winst op Akkrum

Be Quick gaat verder in de bekerstrijd dankzij een 5-1 winst op zondag derdeklasser Akkrum. Na een verrassende 0-1 ruststand,stelden de Dokkumers orde op zaken. De overwinning was verdiend, maar de gasten verdienden ook een compliment, want ze gaven een uur lang prima partij.Be Quick kreeg al snel een fraaie kans op de openingstreffer. Rudolf Banga had echter net iets te veel tijd nodig, waardoor keeper Michel Geertsma redding kon brengen. Be Quick had een veldoverwicht, maar het tempo was te laag om echt gevaarlijk te worden. Akkrum beet van zich af met een goed afstandsschot en werd ook gevaarlijk na een zwakke terugspeelbal van één van de Dokkumers. Drie minuten voor rust had Jouke-Jan Schaap de 0-1 op zijn schoen. Geheel vrijstaand strandde hij echter op keeper Eelke Kooistra. Op slag van rust viel de openingstreffer alsnog. De sterk spelende Marco Biegel had een mooie versnelling in huis en...

Lees verder »