Politiek in de Weekend Nieuws Show

Zaterdag 10 november stond de Weekend Nieuws Show voor een groot deel in het teken van de politiek en aankomende gemeenteraadsverkiezingen. Er kwamen verschillende onderwerpen en partijen aan bod.Als eerste een interview met Brant Visser van VVD Noardeast Fryslân. Hij is de initiatiefnemer van een amendement dat ervoor zorgt dat particulieren hun grofvuil gratis mogen inleveren bij de milieustraat, en daar niet meer voor hoeven te betalen. Dit is door de gemeentes Kollumerland en Dongeradeel besloten. Tijdens de eerste raadsvergadering van de nieuwe raad op 2 januari 2019 komt de partij met een voorstel om ook Ferwerderadeel mee te krijgen.Op de melodie van Zoutelande van Bløf schreef Jouke Douwe de Vries van Sociaal in Noardeast Fryslân het nummer Noardeast-Fryslân. “Ik bin bliid dat ik hjir bin, bliid dat ik hjir bin”, zal bij de luisteraars in het hoofd blijven zitten. Ook nummer twee van de lijst Sjoerd Keizer zingt mee...

Lees verder »