Sporthallen, gerestaureerde windmotor en Better Wetter in de WNS

Zaterdag tussen 11 en 14 kwamen weer vele verschillende onderwerpen aan bod in het nieuws- en actualiteitenprogramma de Weekend Nieuwsshow. Wethouder Braaksma van de gemeente Dongeradeel werd gebeld over de 5 miljoen subsidie van het Waddenfonds voor het vervolg van het project Súder Ie.Tom Bakker (fractievoorzitter SGP Dantumadiel) kwam naar de studio om te vertellen over het komende onderzoek naar gelijkwaardige subsidiëring van de verschillende sporthallen in de gemeente. "Het zou goed kunnen dat er wat meer subsidie moet naar sporthallen en zalen die geëxploiteerd worden door verenigingen", aldus de heer Bakker.Doetie Prins- Nutma van Dorpsbelang Wierum sprak over de herdenking van de scheepsramp van 125 jaar geleden. "Het blijft belangrijk om dit te doen. Ook omdat er in 1994 nog twee vissers zijn omgekomen", zo vindt zij. Gerlof de Graaf vertelde in de studio alle ins en outs over de gerestaureerde Amerikaanse windmotor nabij Dokkumer Ee. "Deze is zo'n...

Lees verder »