Dagje zonder mobiel op Dockinga College VMBO GT

Om leerlingen bewust te maken van de grote invloed van de mobiele telefoon en dat het af en toe wel wat minder mag, heeft het Dockinga College VMBO GT een ludieke actie bedacht: ‘de mobiel vrije dag’. Het thema van deze dag is 'in verbinding zonder wifi.Onderzoek heeft uitgewezen, dat mensen meer tijd met hun mobiele telefoon doorbrengen dan met hun partner of vrienden. Tieners en pubers hebben de hele wereld binnen handbereik. Letterlijk. Vierennegentig procent van de 11-17 jarigen heeft een smartphone. Een dag zonder telefoon, dus zonder WhatsApp, Google, Facebook, Snapchat, Instagram, enzovoort is voor de meesten ondenkbaar. Maar niet onmogelijk; leerlingen, docenten en schoolleiding willen dat maandag laten zien.De mobiele telefoon heeft veel voordelen. Desondanks zijn op scholen steeds vaker de nadelen te zien; minder sociaal contact, meer onrust en minder concentratie. Tijdens de lessen ligt de mobiel in het mobiel-hotel, wat in elk lokaal aanwezig is....

Lees verder »