Kings Cup toernooi in Drachten

Afgelopen zaterdag organiseerde de Kings voor de tweede maal het Kings Cup toernooi in de grote sporthal in Drachten aan de Leerweg.Het toernooi is speciaal bedoeld voor de sterke wedstrijd judoka's en dat werd dit jaar weer bevestigd. De top 20 beste clubs van het toernooi bevatten clubs uit Veendam, Den Haag, Enschede, Ijsselmond, Sneek, Amsterdam, Haarlem, maar ook België en Limburg.De Kings zelf hebben het ook goed gedaan, met een top 5 notering en in totaal 17 medailles hebben zij zich goed geprofileerd tussen de top clubs van Nederland op het toernooi. Het goud is gewonnen door Daphne de Jong (in de klasse tot achttien jaar) uit Giekerk en Rixt Geertsma uit Feanwalden. Met in totaal 9 zilveren plakken was het goed scoren, maar ook veel teleurstelling, om zilver te winnen verlies je eigenlijk goud.Het zilver ging naar: Riemer Jelte Buwalda uit Bolsward, Brian Smid uit de Westereen, Minke...

Lees verder »