Thrilleruurtjes in aula Lauwers College Buitenpost

Het lijkt soms alsof grote schrijvers of dichters hun verhalen en teksten zomaar even uit de mouw schudden. Niets is minder waar, zo leerde een bezoek van thrillerauteur René Appel aan het Lauwers College.Appel was donderdagmiddag te gast bij de locatie Buitenpost van de scholengemeenschap. In de aula van het Junior College vertelde de topauteur onder meer over z’n (inspiratie)bronnen, verhaallijnen, personages, cliffhangers en pageturners. Z’n gehoor bestond twee maal een klein uur uit leerlingen van havo 4. Het Lauwers College had de schrijver naar het gebouw aan De Hoefslag gehaald om het lezen van volwassenenliteratuur door de havisten te stimuleren. De school nodigt in toenemende mate auteurs uit om de leerlingen enthousiaster te maken voor het lezen van boeken. ,,Een heel goed idee”, prijst Appel dit initiatief. ,Er wordt steeds minder gelezen.” Streaming videodiensten als Netflix dragen flink bij aan die ontwikkeling, weet de auteur. ,,Het wordt allemaal passiever.”In...

Lees verder »