De uitdaging van Jan: Gooien als een machine bij Bowlingvereniging Heerenveen

HEERENVEEN – Iedere maand gaat oud marathonschaatser Jan van Loon op zoek naar een sportieve uitdaging. Deze keer komt hij terecht bij Bowlingvereniging Heerenveen. Met de Kerst, met vrienden, een bedrijfsuitje, of tijdens de vakantie. Bijna iedereen heeft weleens een avondje gebowld. Vaak blijft het bij dat ene avondje per jaar. Bowlen is echter niet alleen een veel gekozen activiteit voor een bedrijfsuitje. Bowlen is ook een sport en bij de Nederlandse bowlingbond zijn meer dan tienduizend bowlers aangesloten. Het wordt dan ook tijd dat ik een keer bij Bowlingvereniging in Heerenveen ga trainen om mijn spel te verbeteren en straks met kerst eindelijk met de meeste punten naar huis ga. Bij de Bowling Vereniging in Heerenveen heb ik afgesproken met trainer Edwin ten Brink. De 49-jarige trainer is op het moment dat ik binnenloop training aan het geven aan de jeugd. Waar er enkele jaren geleden nog ongeveer vijftien...

Lees verder »