Herinrichting park en transferium Feanwâlden stap dichterbij

Het definitieve ontwerp voor de herinrichting van park en transferium in Feanwâlden is klaar. Deze herinrichting is onderdeel van het project Kansen in Kernen. Met Kansen in Kernen werken provincie Fryslân en de gemeente Dantumadiel samen om de dorpen na aanleg van De Sintrale As mooier en verkeersveiliger te maken.Op 20 november 2018 heeft het college van de gemeente Dantumadiel het definitief ontwerp (DO) vastgesteld. Met de vaststelling van het DO is de uitvoering van het project een stap dichterbij gekomen. De start van de uitvoering staat gepland in het voorjaar van 2019. Inwoners van Feanwâlden konden eerder dit jaar kennisnemen van het ontwerp tijdens een druk bezochte inloopbijeenkomst. Hier werd positief gereageerd op het ontwerp van Karres+Brands.Park als groene hart van FeanwâldenNu het doorgaande verkeer gebruik kan maken van De Sintrale As, hoeft dit niet meer door Feanwâlden te rijden. Dat biedt kansen voor de inrichting van Feanwâlden. De...

Lees verder »