Welke subsidies kun je in Friesland krijgen om je woning duurzaam te verbouwen?

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker in onze samenleving. Dit is dan ook de reden dat steeds meer Nederlanders kiezen voor energiebesparende maatregelen in of om de woning. Vaak hangt aan zo'n maatregel een behoorlijk prijskaartje. Helaas verstrekt de provincie Friesland geen subsidies meer op dit gebied aan particulieren. Gelukkig zijn er op landelijk niveau wél verschillende subsidies en leningen beschikbaar, waardoor het aantrekkelijker wordt om je woning duurzaam te verbouwen.ZonnepanelenZonnepanelen zijn een behoorlijke investering, maar daar staat tegenover dat je flink bespaart op de energierekening en je kunt er zelfs aan verdienen. Er bestaat helaas geen landelijke subsidie meer voor de aanschaf van zonnepanelen. Het is wel mogelijk om de betaalde btw terug te vragen aan de Belastingdienst. De Belastingdienst beschouwt je namelijk als 'ondernemer' omdat je een deel van de opgewekte stroom terug levert aan het energienet en daarvoor een vergoeding krijgt van jouw energieleverancier. De terugleververgoeding verschilt per energieleverancier....

Lees verder »