Lauwerscollege Buitenpost profileert zich als Business School bij Essentra Extrusion

Op donderdag 29 november heeft een groep leerlingen van de bovenbouw havo/vwo van het Lauwers College Buitenpost voor de tweede keer een bezoek gebracht aan het bedrijf Essentra Extrusion (voorheen Enitor). Leerlingen hadden van tevoren informatie over het bedrijf opgezocht, met name op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).Tachtig jaar en één dag produceert dit bedrijf 24/7 onderdelen die je overal in je huis tegen kunt komen. Extruderen is een vormgevingstechniek waarbij vervormbaar kunststof materiaal door een matrijs in een bepaalde vorm geperst wordt. In 1956 was het een van de eerste bedrijven die met deze techniek producten ging maken. Enitor maakte in die periode stoffen kettingkastbeschermers en zocht hiervoor naar bevestigingsmateriaal. Het was niet eenvoudig om dit onderdeel te vinden, dus werd besloten om dit zelf maar te vervaardigen op een extrusionmachine.Nu worden er op 75 machinelijnen verschillende producten samengesteld. Maar liefst tweehonderdenveertig werknemers vinden emplooi in dit...

Lees verder »