Tentoonstelling FRYSK: 110 jaar schilderkunst in Heerenveen

HEERENVEEN – Van  15 december 2018 t/m 14 april 2019 organiseert Museum Heerenveen de tentoonstelling ‘FRYSK: 110 jaar schilderkunst in Heerenveen.’ Heerenveen en de nabije omgeving zijn in de afgelopen eeuw vele malen op doek en papier vereeuwigd. Zowel erkende kunstenaars als Jan Mankes, Boele Bregman en Siert Dallinga, als minder bekende collega’s lieten zich inspireren door de karakteristieke dorpsgezichten en de prachtige natuur. Heerenveen had en heeft beslist een grote aantrekkingskracht op artistiek talent. In 1909 verhuist de kunstenaar Jan Mankes naar Friesland. Deze gebeurtenis is voor Museum Heerenveen de aanleiding om terug te kijken op 110 jaar schilderkunst in Heerenveen en Friesland. Naast werk van Mankes ontdekt u in Museum Heerenveen werk van andere kunstenaars die in Heerenveen hebben gewoond en/of gewerkt. Er is een grote diversiteit aan stijlen vertegenwoordigd: van figuratief tot abstract en van expressionistisch tot realistisch. Heerenveen is voor veel kunstenaars een bron van inspiratie...

Lees verder »