Koninklijke onderscheiding voor Jo Geveke

HEERENVEEN – Ruim een half jaar geleden moest Jo Geveke zich, om gezondheidsredenen, terugtrekken als voorzitter van de stichting Werkgroep Oud-Heerenveen. Dinsdag 27 november nam Jo officieel afscheid van de Werkgroep. Bij die gelegenheid overhandigde hij de voorzittershamer aan zijn opvolger Dries Koopmans. Ruim een week later, op donderdag 6 december kreeg Jo Geveke van burgemeester Tjeerd van der Zwan een koninklijke onderscheiding opgespeld. Hij werd benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn vele verdiensten als vrijwilliger en bestuurder bij verschillende Heerenveense verenigingen. In zijn tijd als ondernemer was Geveke zeer actief bij de Heerenveense Ondernemersvereniging, geruime tijd als voorzitter. Daarnaast zette hij zich lange tijd in voor de Heerenveense afdeling van de Orde van de Odd Fellows. Jo stond aan de wieg van de stichting Werkgroep Oud-Heerenveen, die is opgericht in februari 2012. Daarvoor was de werkgroep actief onder de vleugels van de Vereniging Vrienden van...

Lees verder »