SC Twijzel schuldig aan dug-outdrama: geldboete geëist

Het OM eist een geldboete van tienduizend euro tegen de voetbalvereniging SC Twijzel voor dood door schuld en zwaar lichamelijk letsel door schuld. Met deze eis wil het OM de sportclub laten voelen dat er verkeerd is gehandeld. Van deze tienduizend euro is de helft voorwaardelijk en dient ertoe dat SC Twijzel zich er in de komende twee jaar van bewust is dat dat ze zorg moet dragen dat de veiligheid op en rond de velden voor iedereen is gewaarborgd.Nader onderzoekNa de beslissing van het Hof om SC Twijzel te vervolgen, besloot het OM een officier van een ander parket de behandeling over te laten nemen. Deze officier was van oordeel dat het bestaande dossier aangevuld moest worden met alle benodigde bewijsmiddelen, zoals getuigenverklaringen en letselverklaringen van de kinderen. Ook zijn meerdere getuigen gehoord, een aantal bij de rechter-commissaris. In eerste instantie was een oriënterend feitenonderzoek gedaan om te achterhalen...

Lees verder »