Gebiedsbudget voor Kollum Watersportdorp

De gemeente Kollumerland c.a. heeft voor Kollum Watersportdorp fase 2 een subsidie ontvangen van ruim €100.000,- vanuit het gebiedsbudget.Voor Kollum Watersportdorp fase 2 is een projectenboek opgesteld dat in samenwerking met Plaatselijk Belang, winkeliers (HIM), activiteitenplatvorm (APK), Watersportvereniging Kollum, Noorderbreedte Meckama State en de gemeente Kollumerland c.a. tot stand is gekomen.Kollum richt zich met deze projecten op de ontwikkeling als gastvrije wisselplaats waar land en water elkaar raken. De projecten richten zich op 3 bouwstenen: Het versterken van de Blauwe As in de regionale context, water en land verbinden en Kollum aan de zeeslenk, herstellen en uitdragen historische en natuurlijke kwaliteiten.Voor deze bouwstenen zijn diverse projecten gedefinieerd, met als doel om economische meerwaarde voor Kollum te genereren en de leefbaarheid voor de eigen inwoners te vergroten. Met de toegekende subsidie kunnen de volgende projecten worden gerealiseerd:* Realiseren extra aanlegvoorzieningen voor dagtochten vanuit Kollum;* Het realiseren van een Toeristisch Overstappunt (TOP)...

Lees verder »