Hoogwerker brandweer Heerenveen voor bijstand naar woningbrand

NOORDWOLDE – Zondagmiddag werden de brandweerkorpsen van Noordwolde en Oldeberkoop opgeroepen voor een woningbrand aan de Schapendrift. Brandweer Heerenveen werd opgeroepen om te komen assisteren met de hoogwerker. Bij aankomst van de eerste bluswagen was er rook zichtbaar vanuit de woning. Volgens de brandweer is de brand is ontstaan in de meterkast en is doorgeslagen naar het plafond en de bovenliggende kamers. De brandweer heeft enige sloopwerkzaamheden moeten doen om bij de brand te kunnen komen. In de woning was ook nog een hond aanwezig. Brandweermedewerkers hebben de hond uit de woning kunnen halen. De brandweer had de brand vlot onder controle. De hoogwerker van Heerenveen bleek niet meer nodig en kon alweer spoedig terug naar de kazerne.

Lees verder »